Friday, March 27, 2009

Taktisk texttegelsten

Mer catchy titel än Urotningshotade Anfallspar och 4-5-1 är förmodligen 4-2-3-1 som är tvilling till 4-3-3

Jag missade träningsmatchen, Jo, jag gjorde det.....

Jag slängde mig över telefonen och ringde kollegan Billy. Han bekräftade att vi kört 4-5-1 på träningen. Vi sade inte så mycket mer för det hela sade oss allt. Dels för vi minns alla Tommy Davidssons 4-5-1 och dels för att han och jag har stött och blött teorierna varför de gamla anfallsparen är på väg bort från den moderna fotbollen. Varför det såg så bra ut när Runström och Pålle spelade som par och varför det bara känns domedag med ett bajen i 4-5-1
Det hela fick mig att slita med frågan lite extra och den här text-tegelsten är alltså resultatet av det slitandet. Anledningen till att den rubriken här andas milt vansinne, lätt pedagogik och djup av taktik-mysticism. beror helt enkelt på att jag fått rätt många intressanta reaktioner från läsare på sista tiden i email.
Med ett budskap som man kan koka ned till :

"Bra skrivet, men jag kan ju inget om fotboll"

Då ska jag försöka mig på konststycket att försöka göra fotbollstaktik till både intressant och begriplig. Dömt att misslyckas eftersom fotbollen är paradoxal. Det enkla spelet är en av världens största och djupaste ämnen.

Historisk bakgrund

Alla vet var den Svengelska fotbollsmodellen kommer i från men inte alla vet var britterna själva fått den i från. Exakt var när och hur 4-4-2 uppfanns är väl inte till resonemanget något bärande argument men det absoluta genombrottet och debuten skedde på Wembley den 30:e Juli 1966 under ledning av den mytomspunne och kompetente Alf Ramsey. Västtyskland hade anlänt med en ung Beckenbauer i ett 1-4-2-3 system (Franz var dock mittfältare och inte libero) som stod i bjärt kontrast mot den 4-4-2 och matchen hade mycket väl kunnat vunnits av Tyskarna hade en ribbstuds som det krävdes digital teknik och 30 år för då belysa klarhet huruvida England hade ett mål eller inte.

Det var inte bara laget som vann eller Geoff Hurst som vandrade in i fotbollshistoriens pärleport med sitt hattrick det var en taktisk seger och inte långt därefter började fler och fler landslag och klubblag i Europa använda sig av 4-4-2.
Fyra försvarare, fyra mittfältare och två anfallare. Om fotboll är ett språk så är detta engelskan.

Vad man ska ha klart för sig är att sådana sifferkombinationer säger inte allt och i värsta fall inget. Det är hur formationen spelas som har mer taktisk distinktion. Siffrorna anger utgångspositioner och kan skvallra om vilka spelartyper som där finns men resten är upp till tränaren och assisterande att förvalta och förändra för att undvika förutsägbarhet.

Formationer och en eller två forwards?



Formationer skvallrar även lite om hur pass modernt och effektivt laget är

Exempelvis så spelade den störste nyskaparen inom fotboll de senaste åren, den kompetente José Mourinho, en modern 4-4-2 "diamant" i Chelsea samtidigt som hans totala motsvarighet på allt, Lars Lagerbäck, spelade en äldre och omodern 4-4-2 "diamant" som var alldeles för utspridd och hade malplacering som princip.

Tittar man dock på anfall så går skiljelinjen mellan två system. Ett system med en forward centralt som ofta bildar diamant med omkringliggande, offensiva mittfältare och ett annat system med en "rak" anfallslinje bestående av ett stridspar med två forwards. Dessa två forwards brukar vara två skilda spelartyper. "Fyrtorn och släpvagn" dundrade metaformekanikerna om Niall Quinn och Kevin Philips i Sunderlands upplaga från sent 90-tal eller varför inte Duncan Feurgerson och Graham Stuart i Everton? Här finns dock en motsats.

Ett av de mest lyckade stridspar jag sett i ett landslag var Kenneth Andersson och Martin Dahlin som bägge var hårt arbetande, hade utmärkt fysik, tekniskt godkända och mycket starka på huvudet och i den här kategorin fyller vi på med Alan Shearer och Les Ferdinand. Denna kategori behöver dock en länk mellan mittfält och anfall för att lyckas. Ferdinand och Shearer hade Peter Beardsley och Kenneth och Martin hade Thomas Brolin. Gav spelade dom inte fram målskytten så spelade dom fram framspelare. Den "fria rollen" hade här sina högglansdagar. Slutet för Thomas Brolin och Peter Beardsley signlarerade även slutet för två forwards och den fria rollen. Inom ett par år gick det inte att se skogen för alla trän eftersom lagens offensiva mittältare i bland kunde vara tre stycken och deras rörlighet, positionsbytande och flexibilitet gjorde att det inte längre behövdes någon fri roll.




90-talet och förändringarna kommer.

Men sedan händer något. Varför jag väljer just dom här två anfallsparen har att göra med att dom var nästan dom sista av sitt slag. Dom verkade runt 1994 och framåt och under denna period börjar taktiken ändras rätt ordentligt. En tränare som ofta beskylls för att inte ha en plan B och inte kunna förändra är Arsene Wenger men det stämmer inte. Som vilken moderiktigt fransman som helst har han följt med fotbollen och delvis designat den fotboll som ser lika bra ut som Kenzos vårkollektion. Här under är en beskrivning av hur hans taktik har utvecklats och anfallsparen fått ge vika för en ensam forward på topp.



Just Newcastle började även att prova med en ensam forward. "Vi har en defensiv mittfältare som sitter framför backlinjen. Resten av oss är anfallsspelare som byter positioner" sa Robert Lee till tidningen Goal September 1995. Där och i Arsenals fall kunde man se de färdiga resultaten och två av de kanske största av trendsättarna bytte system:

Ajax, spelade sin utopiska formation med diamant anfall och försvar och dom hade redan vunnit Champions Leauge 1994 där den ensamme forwarden, Patrick Kluivert, gjort det enda målet. Barcelona hade Ronaldo i samma roll med Geovanni (Nu I Hull av alla ställen) som 10:a bakom.

På Barcelonas och Ajax kanter kunde man se skälen och fördelarna: Marc Overmars och Finidi George i Ajax samt Rivaldo och Luis Figo i Barcelona hade blivit ytterforwards snarare än yttermittfältare. Den utvecklingen var nödvändig eftersom den gamla yttermittfältaren som bara dribblade och slog inlägg var på väg att dö ut och det hade blivit kärvt eftersom yttrar är en mycket underhållande position. När Wenger hade Overmars lät han ta en ytterforward position på vänster kanten (se bilden om Wenger) men han utvecklade detta ytterligare i sina senare upplagor.
Om den gamla yttermittfältaren var på väg bort så var den nya på väg in och i Wengers nästa upplaga hette dom Fredrik Ljungberg och Robert Pires. Just Ljungberg som jag aldrig tror mig ha sett slå ett inlägg nere vid flaggan är symbolen för denna nya typ. Löpstark, aggressiv, målglad och inte överdrivet snabb men en sagolik förmåga att kunna tajma sina löpningar och med en 10:a som Bergkamp, världens bästa kortpassnings framspelare, blev kombinationen nästan ruskigt bra. Säsongen 01/02 blev det runt 20+ mål i liga och cuper i England för Ljungberg Vem behöver en andra forward med sådana mittfältare?

De två defensiva mittfältarna i 4-2-3-1 kunde inte bara säkra defensiven med allt vad det innebär utan en av dom kunde även fördela spelet eller Regista som det heter i Italien. Bestämma vilken flank och vilket tempo offensiven får arbeta med. Under Maradonas, Gazzas och Andy Möllers tid så monopoliserade denna trubbeltrojka dribblingar, spelfördelande och kreativitet i sina lag. Vi kallar detta för fixstjärna och det ingen slump att med dessa arbetsuppgifter medföljde ett stort ansvar som svarade mot de spärrballongs-egon de drogs med. Nu ligger det hela fördelat på fler personer vilket behövdes. Många managers under 90-talet hade en kluven inställning till fixstjärnor. Hade dom en i laget bänkade dom honom och såg dom en i motståndarlaget så markerade dom honom.

Vidare så bidrog även att den utveckling av ytterbacken man hade sett under sent 80-tal och tidigt 90-tal ute i Europa och Sydamerika kunde nå gå fullt ut. Som med alla taktiska förändringar så tog det fem, tio år innan Sverige nappade på med offensiva ytterbackar. Under 1994 så var Roger Ljung ensam om att gå över mittlinjen i dag är det, på grund av nämnda utveckling inte ett alternativ utan ett måste.

Med en defensiv mittfältare nära kanten och med hjälp av en ytterforward kunde press och understöd bli mer samordnat. Ytterforwards,10:an och strikern ar nu den första linjen av försvar. Under 70-talet och den holländska totalfotbollen hade försvaret varit anfallets sista linje. Trots detta är den nya fotbollsstil så då stöptes minst lika offensiv och målrik. Den är ju självklart snabbare om man nu ska anmärka på sådant.

4-4-2 never dies

I dag är 4-4-2 absolut inte stendött. En grundval och ursprung kan inte raderas bort. Om man dock tittar på hur lagen som deltog i årets UEFA cup så börjar det sticka lite väl mycket i ögonen. Hur långt dom gick lämnar mig kall men tittar du igenom alla lagen så är budskapet glasklart. Lagen från de fem bästa ligorna i Europa spelar nästan uteslutande med en forward
.



Elfsborg och Djurgården spelade 4-4-2 och gjorde ingen traditionalistisk kverulant besviken. Brasklapp : Återigen, 4-4-2 är inte hela förklaringen men när man åker ut på kontinenten i en cup gäller det att vara taktiskt slug och det rimmar illa med den 4-4-2 som Svenska lag spelar. Just varför Svenska lag misslyckas lika uppenbart som brett och om ni undrar när jag tänker röka den cigarren får ni vänta ett tag.

4-2-3-1 är taktiskt slug men svårt att lära ut. Återigen får vi blicka på Barcelona och Ajax. Louis Van Gaals utopiska 3-1-2-1-3 där 3-1 och 1-3 formar diamantförsvar respektive diamantanfall. Och ja....Jag vet, dom här siffrorna gör en yr i huvudet och det blir inte lättare av att Van Gaal säger till fifa.com 080102 att han spelade ett 4-3-3 i Ajax.

Vad det än var så hade det passat perfekt för hans Ajax där samtliga spelare kände detta system sedan barnsben att han sedan hade 7 av världens då 10 bästa unga talanger i sitt lag underlättade nog och se på: När han tog över Barcelona och förde med sig 6 spelare från Ajax såg det stelt ut för de andra i laget. Deras erfarenheter och friheter av annat fick stryka på foten för att spelidén kunde överleva. Det tog fyra matcher sedan övergav Van Gaal att spela Ajax-formationen i Barcelona. Det blev stelt.


Risken finns även att den ensamme forwarden suddas ut. Att offensiven saknar disciplin, kyla och koncentration. Då faller systemet ihop totalt och blir ett impotent 4-5-1 och här är forwarden mer ensam än någonsin.
4-2-3-1 mottaktik och svaga punkter.
Ett övertydligt exempel på hur man spelar mot 4-2-3-1 hittar man i Englands seger över Danmark VM 2002. Spelarnamnen på bilden härunder stämmer inte men positionerna stämmer.






Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tommasson och Jesper Grönkjaer hade alla spelat i Holland där just 4-2-3-1 tillämpas men Svennis ställde dom helt enkelt schack matt då Scholes & Co stängde av danska innermittfältets samarbete med sina anfallare och då framförallt Tomasson genom att pressa dom hysteriskt hårt på planen. Inga bollar kom i mitten så alltså blev det ut på kanterna där ytterforwards Rommedahl och Grönkjaer (fotbollsvärlden enda grönlänning) antingen fick utmana eller försöka bygga upp spelet. Där begick man misstaget för det var precis det som Svennis ville.Danskarna blev lurade för yttrarna hamnade ensamma mot två engelsmän.
Eftersom engelsmännen sedan inte heller lyfte upp sitt lag så fanns det inga ytor för yttrarna att nyttja sin snabbhet. De bägge lyckades med endast tre löpningar med boll och in i mitten ville man inte där gjorde det ont. Då återstod bara en sak: Inlägg. Att skicka sådana mot mittbackar Cambell & Ferdinand då bägge är 1,88 m långa
är bara att spä på deras träning i Premier Leuage där dom inte gör annat. .

Hur ser det ut i dag och i framtiden?

Ska man vara petnoga så är dagens formationer mer 4-3-3 än sin tvilling 4-2-3-1 men skillnaderna i dispositionerna är minimala. Konceptet med tank centralt i straffområdet är den samma. Vad som har skett de senaste åren som gjort att 4-3-3 blivit en innedrog vardå blev en förändring av de centrala mittfältarna och den gamle playmakern fick mer och mer utrymme och tilldelad en nyckelroll i taktiken. Urtyperna i våra lag är Arsenal's Cesc Fabregas, Barcelonas Andres Iniesta, Ajax's Wesley Sneider och United's Michael Carrick. Detta ledde till att 10:an som ligger i hålet kunde slopas, flyttas ned i en ortodox mittfältsroll. Detta för att playmakern nu hade blivit så bra att han direkt kan nå anfallet med långa, vackra genomstickare och på så vis spelar över 10:an, 10:ans arbetsytor eller använder sig av ytterforwards. Spelet har blivit snabbare de senaste fem åren lite tack vare detta. Detta även för att det det inte funnits eller utbildats några nya "Bergkamps", "Litmanens" eller "Sheringhams". och har man inga sådana spelartyper blir positionen i hålet en belastning och ingen tillgång.

Framtidens taktik kommer dock enligt f.d Chelsea-tränaren och K1-mästaren Felipe Scolari bli 4-6-0 för sådan är utveckling. Eeeh Nej.

Framtidens taktik stakas ut lite av de som vinner och mycket av dom som vinner mycket. Alex Feurgerson har tagit formationen med en forward till nya höjder och det hela har blivit så bra så det är tråkigt. Köpet av Berbatov är unikt eftersom han han är den enda centertanken i modern tid som köpts för en en annan huvuduppgift att göra mål. Målen är redan garanterade i Rooney, Tevez och Ronaldo. Nej, den här lite märkliga spelaren, som påminner inte så lite om Zlatan, är att hålla i, spela fram och hålla backarna sysselsatta och detta är han bäst i världen på. I Uniteds Champions Leauge match mot Inter nyligen kunde man även se hur Rooney växer och växer och hur en trend jag sett sedan deras 7-1 pulveriseringen av Roma har blivit modus operandi. Rooney går i defensiven ned på en vänster wingerback-position och hinner i varje anfall tillbaka och gör sig spelbar.

Forwards som spelar vänsterbackar. Anfallare som mest spelar fram.
Ja, varför inte. Fotbollen kan utvecklas åt det hållet eller motsatt. Planen är rund och bollen i 90 minuter och tvärtom om du förstår vad jag menar.
*********

Känner ni igen orden om Danmark så har ni rätt. Dessa ord är från den ökända VM Krönikan 2002. De enda artiklar jag skrivit som lett till hot om våld. Här har jag klippt ur det värsta men orginalen hänger kvar på
http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10165437
http://www.sourze.se/Danmark_%C3%A4r_ett_on%C3%B6digt_land_10380525.asp

Henry Winter är lite av en favorit och här är han spot on om United och Roma http://www.telegraph.co.uk/sport/columnists/henrywinter/2295999/United-relishing-the-chance-to-light-up-Rome.html

Thursday, March 26, 2009

Dagens citat av Oscar Hjertqvist och ett klargörande om min egen politiska ställning

Slänger in en stänkare om politik.

Jag har rekryterat en liberal som heter Oscar Hjertqvist till ett debattforum. Vi emailades vid lite privat och jag frågade honom hur hans egen liberalism såg ut. Detta för att de senaste 10 åren funnits rätt mycket kappvändande efter neocon-vinden som blåste från väst och andra kompromisser. Oscar skrev.

"Yep. Hardcore-varianten. Politik bör vara hårdare reglerat än hanteringen av plutonium, eftersom politik och politiker dödat långt fler än plutonium, och har värre långsiktiga effekter. Politiska löften bör självklart falla under marknadsföringslagen. Inflation och budgetunderskott bör få hela parlamentet fällda för bedrägeri.

I en värld utan yttre fiender bör försvaret (inkl polisen) alltid vara sämre beväpnat än privatpersonerna. Försvaret ska nämligen varken kunna användas för att påtvinga medborgarna politikernas åsikter eller skydda politikerna mot revolterande medborgare."

För mig handlar min repsekt inte om att "hålla med" eller söka politska själsfränder. Jag är inte liberal och har i åratal cementerat en position inte i mitten utan runt i kring där jag hackar på atlt som rör sig. Kill them all and let the spellchecker sort em out. Thomas Hvitfeldt skrev en gång om mig att jag byter fot snabbare än Tyson och det kan stämma.

Nej, min respekt handlar om folk som är trogna sina ideal. Inte fantati utan dess paradoxala motsats: Självsäkerhet och sann övertygelse. En fanatiker är ofta innerst inne inte övertygad. Därför låter han inte övertygad.

I "hardcore" liberalismen finns en fast tro på frihet och ansvar. Att människan är redo för detta och sånt är ju faktiskt inte helt fel.

Monday, March 23, 2009

Lasse goes to Liverpool

Vilken fotbolls helg.



Scott Murray på The Fiver skojade ihop ett skämt om CL dragningarna så man fick fläskat omskakat av ett gurglande asflabb. På Lördagen han man inte mer än sätta sig ned med en kall Carlsberg på bekvämligt räckhåll i tronfotöljen innan Bobby Zamora börjar skapa Uniteds annars så hårdförda försvarsmur all sorts of probs och innan man var inne på tredje versen på Brightonfansens gamla omskrivning av Dean Martins "Its amore" så kliver Zoltan Gera, av alla djävlar, fram och gör ett konstmål. En utvisning till på United, Berbatov har pajat och rena mellandagsrean.


"When the ball hits the goal, its neither Shearer or Cole: Its Zamora"


Liverpool visade, återigen, att man är världens bästa lag. Inte ens spanjorerna skulle själva stå emot deras spel just nu. Både Liverpool och Spanska landslaget visar en aspekt av den moderna fotbollens sida. Man kan vinna och komma väldigt långt med stora trupper, lite erfarenhet och samspel och förhållandevis unga spelare.


För fem, tio år sedan så peakade de flesta utespelare mellan 27 och 30. I dag verkar siffran ligga mycket lägre.

Och i Serie A Så klev Zlatan fram och gör ett konstmål, tar ligatiteln och ser till att Marco Di Vaio inte längre kan snöra dojorna i halvtid utan prozak.

Därefter fick man se Real Madrid och Barca inte bara tävla om titeln utan om dom som har bäst spel och där vinner Barca bägge loppen. Messi. Messi är just nu så bra så att man behöver inte ens skriva mer än så. Namnet står för en kvalite i sig.

Ja, humöret kunde inte bli bättre för en vän av det enkla spelet fotboll. Så trodde jag men det var innan Marcus Rosenberg gick sönder, Henok gjorde ett mål igen i La Liga och jag mot bätter vetande riskerade hälsa och förstånd och rattade in DN på browsern.

http://www.dn.se/sport/fotboll/nannskog-ersatter-rosenberg-1.827475

Daniel Nannskog ersätter Marcus Rosenberg. En 35 åring från Norska ligan. Inte Henok.

Det räcker nu, det räcker och blir över. Det går inte att ställa och skälla frågor mot Lagerbäck, Lagrell eller någon annan för att få dom att lyssna. Partiet har vunnit valet med 90 % igen, potemkinkulissen "det lyckade kvalspelen" är målad och "Radio Free Landslag" är jammat från Solnavladistok efter direkt order av trojkan.
.






Det är det tunga gardet i media måste börja tala klarspråk, ta av lullulls handskarna, göra sina jobb och använda sig av ren och skär logik och sanning för svårare än så är det inte. I årets andra nummer av tidskriften Journalist så menar man på att relationerna mellan spelare och media har blivit kärvare. F.d. spelare som Magnus Hedman upptäcker att :


"gamla lagkamrater sluter sig"

Detta när han bytte sitt vaktande av mål till mikrofon med samma mediokra resultat. Bra Magnus, du har upptäckt det rävspel som den politiska journalistiken dragits med i femtio år när makthavare, murvlar och mediamekkare byter plats.


Men det är inte Magnus Hedman som ska ta täten. Det måste krönikörerna göra. Den kompetente SImon Bank, som förmodligen är den som skulle kunna skräpa tonläget och pennan, svarar på en fråga samma nummer av Journalisten och med det naturliga och välartikulerade lugn som är typiskt för just honom.


Q: "Har sport och medierna vuxit samman?"


A: "Ja, men jag tror att vi måste definiera både "sport" och "medierna" för att kunna svara på det. Mediernas mest ursprungliga roll i inom idrotten, om vi nu går ett par tusen år tillbaka, och ser mediernas gestaltning."


Gestaltning ?
Definiera Sport och media?
1000 år tillbaka?


Utöver det lite lustiga att just Bank är gammal spelare så tror jag nog att just han vet skillnaderna är linjerna går. Här tänker jag inte citera mer. Inte för att det bli lösryckt eller enbart ordmärkande utan för att vilken frimicklande bondläpp kan begripa av det här lilla att det inte bra för journalistiken att växa sig samman men maktsfär som de själva ska granska.

Relationen ska inte vara i hegemoni eller harmoni och inte ens en symbios.
Inte i sådana här lägen. Sen får man använda sig av floskler från historian eller psykologin man vill.

Men sån skit flyger inte.
Inte med mig.
Uhu.
Och det kan du posta till banken.


Frågorna som borde ställas mot Lars Lagerbäck är många men vi tar bara en och så försöker jag själv bena ut det :


1. Vilka kriterier ska man uppfylla för att gå spela i landslaget?

Du ska spela i din klubb. Håller inte. Edman hade spelat under tio minuter i år och Henke åker numer färdtjänst till träningarna från innebandyn.


Du ska spela i en bra klubb. Håller inte heller. I snart åtta år har vi tagit spelare från dom mest obskyra klubbar. Allt från Norge till Saudiarabien works.


Du ska spela i en bra liga. Håller inte heller. Danska och Norska ligan smäller före den Holländska, Franska, Turkiska och Spanska ligan.


Du ska ha talang. Håller inte heller. Av alla tränare jag sett i hela mitt fotbollsliv så är det Lagerbäck som förbiser talang, ungdom och utveckling mest.


Du ska vara i stöten. Håller inte heller. Du kan göra 15 mål som mittfältare i Holland och ända aldrig vara nära.


Kvar finns lojalitet, historik, svågerpolitisk meritokrati och det personliga. Man har en bra relation till Lagerbäck, kan de skrivna och oskrivna reglerna och sticker inte ut. Till och med Zlatan har kuvandes fått slipa ned elakheterna. .. Och allra minst håller det på den punkten.:


Just Liverpool jag nämnde är den klubb i PL som roterat och köpt absolut mest spelare under de fem år RB suttit. och dom kan ta ligan och CL. Spanien gjorde precis tvärtom mot Lagerbäck på nästan alla punkter och vann EM. Lojalitet och historik spelade ingen roll.


Ut åkte Raul och annan dödvikt. Det är alltså ett litet axplock av vad man kan spinna på från en enda fråga och djupare behöver vi inte gå. Simon Bank säger i samma intervjuv att "Tyckadet är snabb och billig journalistik". Det där med "tycka" behöver vi inte gå in på men det är billigt. Jag kostar ingenting. Jag har uppdagat det här gratis men om du vill Simon så kanske du kan låna mig ditt pressleg så jag kan få kalla in Lagerbäck till förhör om det kniper.

För förnuftet har, djävlar i min lilla låda, fått formidabla motståndare. .

Sunday, March 22, 2009

Charlotte Kalla och Vattenfall


Slänger in en stänkare till om all djävla reklam. Allt ska nagelfaras, ren kreativitet kommer från irritation i en eller annan form och hail to the king baby. Kill them all and let the spellchecker sort em out.

Charlotte Kalla gör just nu reklam på TV för vatten fall. Budskapet är att hon och vattenfall har bara en enda konkurrent. Sig själv.


På ett sätt är det ju bra att vi har ett företag som slutat hyckla om sin oligarkiska monopolställning men måste ni rubba in det?

Fy fan.

Saturday, March 21, 2009

Liverpool Chelsea. Purley Binary

Då lämnar vi över ordet till Scott Murray på the fiver.

riverrun, past Michel and Lennart's, from swerve of shore to bend of bay, brings us by a commodius vicus of recirculation back to Uefa HQ and Environs. Sir Alex Ferguson, violer d'amores, fr'over the short sea, will be very happy with a draw that sees Manchester United paired with the Big Cup equivalent of Basingstoke Town in the quarter-finals; Arsenal will lose to them in the semis should they get past Villarreal.
United's draw proved a successful first outing for Uefa's new Amazing Patented Hotball System(TM), which has been specifically designed to remove all unwanted excitement and uncertainty from competitive football on the continent. Once top-brand United's safe passage to the final had been sorted out, Uefa dug out the trusty old VIC-20 they use ever year to churn out the rest of the draw.
**** CBM BASIC V2 ****
3583 BYTES FREE
READY.
> 10 PRINT "Liverpool v Chelsea"; > 20 GOTO 10 > RUN


Any fans of the winning side in that tie who haven't decided to take the Special Bath will see their lads take on Barcelona or Bayern Munich. A tricky route, but Liverpool can at least take heart from the news that Uefa is to ensure the second leg of their quarter-final will be played on 14 April, allowing everyone connected with the club to attend memorials marking the 20th anniversary of the Hillsborough tragedy. Representatives from all four clubs did give their verdicts on the draw, but quotes make blood seep from our eyes, and in any case you know they're all bigging up their own chances. It's a given!


A way a lone a last a loved a long the

Sunday, March 15, 2009

Osynliga Handen

Jag slänger in en stänkare till tror jag. Osynliga handen har snorkoll på fotbollsekonomi och har synat vårt sista bokslut.

http://osynligahanden.blogspot.com/

Handen har nu kvalat in som en darling. Grattis Osynliga Handen.

Men läs Henrik Rydströms blog då !

Lyssnar på reklamen på TV4. Om Expressens fotbollsblog:

"Läs Henrik Rydströms blog. Du får helt enkelt information som ingen annan har"

Utöver de få som har vederfarits nåden att kunna stava och ha en internetuppkoppling då.