Thursday, January 21, 2010

Vattendelare och Valfläsk

Mona gick ju ut och raggat väljare i veckan med hjälp av löften om reparation av den trasiga försäkringskassan för att kunna ragga väljare.

http://www.dn.se/opinion/debatt/sa-blir-sjukforsakringen-om-vi-vinner-valet-i-host-1.1029196

SHQ gör här sin årliga comeback med sin syn på saken.

Jag tror dock att dom som lägger sin röst på röd/grönt kommer bli besvikna vid en eventuell seger då man inte kommer återupprätta systemet. Återupprättandet försvann med Palme. Borgarna har, med obegripligt låg empati och bryskhet, förvisso jagat utanförskapets långtidssjukskrivna och dom kan mycket väl ha gjort ett av de största misstaget i det blockets historia men precis som med FRA frågan har man löst ett problem som Sossarna inte vågat göra.

Gängse rådande inställning inom vänstern under 90-talet var att de höga långtidssjukskrivningarna och den goda arbetsmiljön inte gick ihop. Att Leijonborg försökte whistleblower Storpotäten ur sin villfarelse i debatten ( eller i alla fall försöket att starta en debatt) om fusket med sjukskrivningar ska man nog inte ge någon större betydelse.

Så nej, rödgrön vinst i valet kommer inte leda till några märkbara förbättringar i det systemet.

Men hemskt är det. Själv står jag helt utan inkomst efter att fem statliga instanser har - lite väl
samövat - bollat mig runt som en het potatis.

"Men det finns ju alltid Socialbidrag" tänker nog någon men även här är det dags att vakna. Det är 2010.

Jag sprang in i en vän som kunde få en tid hos en socialsekreterare först om ett par veckor och då har han redan teoretiskt svultit ihjäl. När han väl kommer dit kommer han upplysas att Soss minsann inte betalar hans skulder hos kronofogden så alltså får han vända sig dit för att ansöka om ett mildare förbehållsbelopp. Vilket tar en månad och vips är han bara ännu en potatis i rotationens mängd.

Per Wirtén på arena sade det bra i en expertpanel "Försäkringskassan som utöver sin instruktion och roll i samhället ska vara en symbol
för trygghet har blivit en symbol för fasa och osäkerhet"


Ja folk. Det var allt från allas vår SHQ.


SHQ Som tillika ser att det tydligen inte räckte att plocka bort säkerhetsnätetet. Man ersatte det med en spikmatta.Är det den gamla blodtörsten hos den hederliga och praktsvenska bombhögern som ligger och pyr bakom nämnda politik?

Obama har ju faktiskt inte fyllt sin bombade bombskäggs-kvot på mycket länge.

No comments: