Saturday, July 07, 2007

Moments 4




Det är en sådan där vårdag då vykortspropaganda görs. Solen skiner mot en sådan där mörklbå himmel. Just den där nyansen har jag bara sett i Stockholm. Den kommer åter på den där underbara hösten som nu verkar så långt borta.



Jag träffar Mr. Suitcase på fiket och går över plattan där de riktiga legendarerna har vandrat. In i Kulturhuset och sedan ut ur kulturhuset medans en väldigt, väldigt otränad fotohjärna börjar arbeta......


Men det går inte....


Jag är för otränad, i för dålig form. Borta är dagarna när man stod i ett dike och på två sekunder hittade rätt bländare och slutartid manuellt på en förbimasscherande flygbasjägare.


Men så..


Han bjuder på Red Bull och då lossnar det lite grand. Kamera jobbar... Fan, vad jag hatar Fujifilm. Drömmen om att en dag få äga en Eos 1 eller 5 blir allt mer desperat. Kameran jobbar, ryggen värker... och då sitter den. Han står vid trapporna ovan tunneln som länkar city med David Bagares gata. Få saker kan få en att känna sig ung igen som när man kan fotografera med samma frenesi och resultat som när man var just ung.
Sen efter mycket gnetande så har jag tre bilder som känns ok.Två av dom skulle senare användas av Mr Suitcase på hans websida som promotar plattan

"Guidelines for an emerging century".

Vi går igenom tunneln denna majdag. Skrattar lite åt märkliga förbipasserande och vårljuset och luften slår emot oss vid utträdet tillbaka i dagsljuset. Han åker hem via röd linje, jag grön.
















The end

No comments: