Friday, August 29, 2008

Stockholmdsderby, Lodrät sju bokstäver

P
R
O
B
L
E
M



Jo, vi har ett problem.

Vi har ett djävla problem. Det är något ruttet i staten Bajen. Vi har skurkar och kriminella som står med oss och som inte är Hammarbyare och som förstör för oss. Svårare än så är inte fallet men som jag ser det är sakenn, paradoxalt nog, omöjlig att lösa. Were shagged either way we go.
Vi bryter matchen = Fans från bägge sidor och oavsett resultat börjar lära sig att dom kan trycka på stoppknappen med en bengal och i fallen med motståndarfans och underläge för dom kan dom få tidsfrist. I annat fall poängavdrag.

Vi bryter inte matchen = Rötäggen börjar tävla hur mycket dom kan kasta in och till slut tas rekordet från San Siro där ett par riktiga klasslirare hivade in TVÅ brinnande mopeder på plan.

Interna rensningar = Har hänt förr men et är illegalt och ger utrymme för kaos och skapar mer våld och splittring.
Angiveri = Funkar inte heller bra. Man har försökt ragga in namn men de flesta fans jag känner har inte en direkt lojal inställning till klubben och polisens önskan att få veta vilka som kastade in vad.
Högre staket, mer nät = Säkerhetsrisk. Folk måste kunna komma in på arenan i nödläge. Hade man inte gjort detta hade Hillsborough slutat med tre gånger mer lik.
Personkoll, förbud för bråkstakar att gå på match = Går inte.

Polisen vill att klubbarna ska betala för bevakningen och bajen kan inte sätta upp en säkerhetstjänst. ...och här har vi kanske svaret. Eftersom Hammarby Fotboll AB ska betala säkerheten så är det kanske läge för polisen att ta klivet in i matchen igen och sluta stå utanför läktaren eller på andra periferiplatser. Snutarna får börja jobba igen. Oranga jackor ut, polisen in.

Polisen har direktkontakt med folket bakom videokamerorna för att snabbt få span och korn på rötäggen. Kan funka men då måste först Polisen skaka av sig vanföreställningen att dom är ett privat väktarbolag som ska ha betalt och att fotboll faktiskt är en del av samhället. Den privata väktarsektorn i Stockholm har en way högre omsättning än Polisens budget.




Vill dom komma i kapp får dom fakturera några andra.

2 comments:

Nata said...

Vad gjorde du med min bild? jejeje.

Anonymous said...

Jag förstår inte varför statsbudgeten ska betala konsekvenserna av att storindustrin "Fotboll" attraherar våldsamma personer och jagar upp dem till absurda våldshandlingar.

Fotbollsföretagen tjänar pengar på den här verksamheten, så länge inte våldet tar överhanden på läktaren. Om de förstår sitt eget bästa kan de ju se till att rötäggen sätts åt istället för att gråta ut och be pappa Staten om hjälp med att hålla intäktsströmmen uppe.

Det är ju varvskris om igen. Eller tekoindustri.

Jag säger: Kan man inte fixa våldsproblemen inom idrottsupporterleden så får man väl lägga ner och och justera fotbollsarenorna så de kan användas till vettiga saker som konserter 100% av tiden. Där blir det nämligen inte bråk.