Monday, October 12, 2009

Summeringen av Söndagen


Äntligen.



"Jag har väntat så länge på just denna dag"
.



Det ÄR anledning att jubla, att glädjas. Svensk Fotboll är på väg att lämna en mycket mörk epok bakom sig. Än är vi dock inte ute ur den för nu kommer vi se de verkliga skadorna som den här jubelidioten har orasakat.


När nu 75% av landslaget måste pensioneras kommer vi upptäcka att inte bara en utan två generationer av spelare som skulle varit inkörda i landslaget för länge sedan, under normala förhållanden, har gått förlorade. Uteblivet landslagsspel innebär uteblivet avancemant till bättre klubbar. Som Newcastle's scout Chris säger till mig i telefonen




"Å ena sidan är Lagerbäcks internationella anseende ganska lågt på grund av att han gör som han gör men å andra sidan så är det verkligen en sensation när någon yngling tas ut"


Spelare som Berg, Zlatan har varit tvungna att skjuta sig in bokstavligen talat med uppseendeväckande insatser. Rubrikerna har varit så stora att Lagerbäck till sist har varit tvungen att ta in dom för att inte helt bli ansedd som en dåre. Han är ju inte gränslös.


Nu försvinner han dock och kvar står den svenska sportjournalistiken som ställt för låga krav och jamsat med. Sportjournalisterna som i åratal velat stå på betryggande avstånd och med bildspråk påpeka att kejsaren är naken.


Det var då det.


Under Lagerbäcks epok har de sytt hans kläder.

Fy fan.



Till sist något självklart:









1 comment:

Anonymous said...

Indeedilydoo! Bölden har spruckit, varet kan rinna ut. Såret läker. Vi kommer alltid ha ett ärr, men nu kan vi se framåt!