Friday, November 15, 2013

Det var utomjordlingar, jorå så vare serru.

Det finns inte så många mysterier kvar på denna jord.  

Dom finns dock där och stirrar den etablerade vetenskapen i ansiktet och visst kittlar det att se byggnadsverk som vi i dag inte kan rekonstruera. Rester av byggnader som är 20 m under vatten och endast kan ha byggts när vattnet var så lågt (alltså vid den sista istiden).

Det liksom dräller med sådana här frågetecken men det finns inte hur mycket som helst. Det har grabbarna bakom serien Ancient Aliens fått upptäcka som börjar få brist på olika vinklar för sin tv-serie.

Under sex säsonger har man med olika retoriska knep direkt tillskrivet arkeologer och historikers olika okunskaper, oförklarade fenomen och frågetecken i allmänhet med det obestridliga faktum att våra förfäder fick hjälp från ovan och det var minsann inte vilket väsen som helst som kom farandes.
 
Det var Aliens!
 
Alltså så här funkar det. Stenblock som vi inte kan flytta med nuvarande kranar och teknologi = utomjordingar.  
 
Allt åker med på samma kupp. Från de mest vedertagna inom forskningen till de mest obskyra observationer inom fringeforskning.
 
Pyramidernas arkitekter= Aliens.
Spökskog i Japan=Aliens.
Bigfoot=Aliens.
 

Yep. Sånt funkar om man gör det snyggt. Erich Von Däniken var först och i början under säsong 1 låter det riktigt trovärdigt och spännande men när man fått slut på material (Man kan ju inte upptäcka att de som upptäckte hjulet och lite där till, minst sagt, gjorde det tidigare och dessutom två gånger om ni follow me).

Så därför plöjer History Channels "Ancient Aliens" vidare och vidare uppför Mount Bizarros slutningar. Nu sist var det självaste fadern av kreativ genialitet och empirisk uppbackad fysik, Albert Einstein, som skulle få ursprunget av sitt geni förklarat med  "some khaaiund of extra terrestial " som David Childress uttrycker det.

Därför blir det här facebook skämtet så djävla roligt för jag tror faktiskt inte att Childress, Tsokalos och dom andra stesolidstenograferna med sina selektiva varseblivningar,  kvasivetenskap förstår riktigt hur roligt vi har det.

Vill man ha ett garv kan man kolla alla skämtbilder på Tsokalos:

 

Men själv hittade jag en häromdagen som tar alla priser så vad utbrister man när man ser något så här :

 
 
YES!
 
Eller för att citera Abbe:
 
“The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results”
 
Här är det förvisso själva ämnet som ändras men det maniska tjatet som blivit grunden för detta eminenta sällskapsspel borde vara indikation på den mentala ohygien som råder TV-Seriens redaktion.

No comments: