Saturday, May 17, 2008

10 Snabba igen...

Det här är del två i min kampanj med förslag om hur vi ska göra fotbollen bättre. Del ett hittar du här ute i vänsterspalten.

1. Fantasibejakande skrivarkurser, intellectual workshop, påbyggnads kurser

och liknande ska bli obligatoriskt till AB/EX sportredaktioner. Simon, det här går inte längre. Vi kan inte ha det så här.

2. Samtliga : Fans. Spelare. Klubbledning. Mullorna på SVFF : Sätt i gång ett program mot homofobin i fotboll. Precis som rasism inte längre är tolererat eller går oemotsagt kan vi även få renzza ut osäkra och rädda små böghatare från läktarna och omklädningsrummen.

3. Vid uppenbar och ertappad filmning i straffområde -> Rött kort.

4. Inför Rosa kort för alla hårbands försedda filmare som rullar runt 1+ extra varv, ber upp i himlen, glömmer ta av sig örhängen eller lagt ned värdefull träningstid på att gå till FRISÖREN för att vara "fin inför premiären". Men va fa...? Dispens till Djurgården på denna regel.

5. Sluta bejaka firmornas massmediala exhibitionism på sportsidor. Trots att man påstår att man hatar murvlar så behöver man synas. Acceptera bara att firmorna finns och det faktiskt är en livsstil. Rapportera det i lokaldelen, 24 timmar what ever men inte på Sportsidorna.

6. Samtliga landskamper ska kunna sändas över statlig och/eller marksänd television. Det är en fråga om nationell angelägenhet.

7. Avlägsna kommentatorer som Nordahl som inte använder sitt fotbollskunnande till annat än att kommentera precis det han ser och som vi ser.

8. Regeländring om inkast : ett gult kort per 5 m stulen.

9. Förbjud bisarra tröjnummer. Allt över 40 kan strykas. Backar har inte 9 och anfallare har inte 3. Ordnüng.

10. Tröjor ja : Sluta gör matchtröjjor som sitter som korvskinn. Det ser bra ut på en fit Allsvensk spelare men inte på oss. Vi bär dom mer än vad ni gör

1 comment:

Anonymous said...

Håller med på alla punkter utom nr1 tror nog att dom som skriver för skymningspressen borde först gå på en riktig journalisthögskola, tycker inte att en 2 veckors brevlådekurs räcker.