Monday, May 05, 2008

MR : Bajen - Götet


Jag blir inte klok på det här. Varför är mellanlagsångesten värst? Är det för att man inte vet eller ens kan gissa hur det ska se ut? För ett par dagar sedan lyckas Bajen tangera något slags rekord för jag undrar om ett Allsvenskt lag någonsin släppt en 4-0 ledning till 4-4 i Svenska Cupen mot lågligare.
Jag minns att Frölunda jobbade in till 4-4 men det var i Allsvenskan det.
Stora delar av denna säsong har vi sett just det där lagpsyket som får en att undra om TG ens varit där i omklädningsrummet. Jo, man gör mål och ställer upp sig som inför ett klassfoto med bänkrader framför mål. Mental ihoppackning. Stileben Jurgen Scmutz: Andefattigt och med de taktiska tankegångarna så svårläst och otydligt. Individuella prestationer och improvisation så otroligt ostadig form och mentalitet. Som parantes ser jag att Östlund tackar nej till att återvända och det hade nog blivit spiken i kistan på det instabila lagpsyket det.

Men så...
Man fronnar av Kollegan en plåt och en hunka.
Man sätter sig på Norra och kan helt plötsligt se en Erkan som tar nytta av Alexanderssons slöhet. Som växlar med David, klackar och vill framåt och till och med bakåt. Stundtals slänger
man in sig i sådana där "stampiga" dueller som gör så djävla ont och som i bland kan knäcka tår.
Freddy kan mycket väl bli Charlies lösning. Om Charlie kan lära sig det som Engelska tränare kallar för "feed of" så just Freddy bli denna lösning där han kan mata Charlie med flicks och skarvar. Oslipade som Target Player och Goalgetters men potientialen och ambitionen finns där i de bägge och det dröjer väl inte länge än tills Pålle åker till Qatar.

Man kontrade, man bröt kontringar och att det var mittfältarna som stod för avslut och att vi hade 0 offside i första är tecken på tryck.

Även Emil Johansson som jag tycker kladdat lite med bollen för mycket tog två steg frammåt i utvecklingen och en tja 20000 på banan i sitt hejdlösa löpande. Spelade enkelt men gjorde det svårt för motståndaren. Visst, Kleber är lite seg när spelet vänder och Monteiro kan inte kompensera för det jämt. Som Kollegan Priftis skriver på sin blog så är det nog någon som Andreasson vi behöver. Man får hoppas att han har utvecklats på senare år. Jag såg honom för ett par år sedan i en match mot Walsall när han spelade i Bristol Rovers men det var då det.
Egentligen är det inte så svårt. Platsannonsen lyder : Rese till mittback. Bra på huvudet och kan organisera försvar. Det finns typ två sådana per klubb i England och någon vill väl använda sommaren för att komma i form.

"Det svänger om Bajen" heydays är tillbaka igen?

Eller är det så? Vilket bajen ser vi i derbyt?

No comments: