Wednesday, May 07, 2008

Men vad gör ni?



Manchester City


Jaha, då har Svennis och den bittre byggarbetaren Hasse Backe fronnat klart för den här gången. Hur mycket jag än vrider och vänder på det kan jag inte hitta något han uträttat i klubben som är klandervärt. Hmm, nej. City har gjort bort sig lite.


Vad man ska ha klart för sig och som inte framgår är att han inte sparkades av TS utan av klubben. Vad väntade man sig av Sveriges bäste tränare? Jo, en "fotbollsexpert" i gratispressen dömde ut Svennis direkt och tyckte istället att man skulle hålla ett öga på West Ham. Kruxet är bara att det har jag gjort i femton år. Mellan åren 2000 hade man talangtrion Joe Cole, Michael Carrick och Rio Ferdinand. Kanoute och Di Canio trixade och Shaka Hislop peakade.

Kom man över 10:e platsen månne?

Nej, jag tror vi fick ett resultat som stämmer överrens med vad vi känner om Svennis. Han är världsbäst på lagmoral och att få spelarna att jobba för honom och tro på sig själva. Hans 4-4-2 är lite stelt och ibland köper han dom mest märkligaste spelarna. Han fick 16 £M att leka med och köpte Elano, Petrov och Corluka. Visserligen bra spelare och då Corluka i synnerhet men jag tror inte köpen motsvarande Thaksin Shinawatras ambitioner men det gjorde inte pengarna. Nog hade han kunnat fläska över lite mer av sitt rånbyte. 16M räcker faktiskt inte till så mycket men här får man komma ihåg att City varit en klubb som länge haft svårt med ekonomin trots att man haft bra attendance. Man har sålt för lite spelare, investerat för mycket i en ny stadium och för lite i sin ungdomsverksamhet. När Backe mutterputtrar om Shaun Wright-Phillips som en "produkt av deras ungdomsakademi" så är det en nödlögn som nog behövs.

Wright-Phillips har fostrats i Nottingham från början och visserligen var det nog mumma med den för City så ovanliga summan 21 £M som man fick när han gick men dom pengarna hade kunnats användas bättre och att den slanten svarade för 50% av omsättningen säger en del.

Det är på det planet det sprack lite för City och jag undrar hur just hur mycket Thaksins stålar har hjälpt? Det här är Premier Leauge och ska du som ensam ägare köpa klubb och investera så behöver man göra det i Roman-style. Varesig West Ham's Eggert eller Citys Thaksin verkar ha plånböcker tillräckligt för att kunna nå bra PL placeringar.

.. då kan man lika gärna skita i det eftersom man klarat och skulle ha klarat sådana placeringar ändå utan deras plånböcker.

1 comment:

Anonymous said...

du vet att city är mitt andralag va? Bra skrivet anyway /*K