Tuesday, February 24, 2009

Lasse Lagom


Vi måste bli av med Lars Lagerbäck. Alltså inte bara som förbundskapten utan även från den här planeten. Jag tänker inte acceptera att vi blir laughing matter universum. Om jorden besöks av en högre stående intelligens som vill hjälpa oss till rätta vad ska vi då ursäkta oss med när vi ska redovisa våra synder? Vilken förklaring ska vi köra varför vi lät Lars Lagerbäck upphöja förvirringen och antilogiken till livsprinciper?

Jag tror droppen faktiskt gick för hur mycket jag tål innan jag själv dukar under för vansinnets tryck och det hela började när LL tillkännagav att Daniel Nannskog skulle vädras i landslaget och att han minsann var material för det stundande kvalet. Samtidigt måste sinnet försöka bearbeta att vi har en anfallare i La Liga som gör mål och spelar bra utan att ens LL slänger ett öga dit.Henrik Goiton är en teknisk, bra fotbollsspelare.

Om Daniel Nannskog hade haft talang hade Tommy förvaltat det. Inte U21 Tommy utan Tommy Svensson. Jo, det var så länge sedan Nannskog var ung och dök upp i den berömda 2-2 matchen mot djurgården där Filip Bergman tryckte in kvitteringen i sista minuten. Det var den första oktober 1997 i en annan tid i ett annat liv. Den största delen av min frustration beror på att man faktiskt aldrig får en förklaring varför det är så är. LL säger inget och journalisterna frågar aldrig. Frågar aldrig varför 30+ spelare från Danska och Norska ligan får komma in i Landslaget när unga proffs i bra ligor på kontinenten är helt ointressanta. Frågar aldrig "men bidrar inte den norska och danska ligan till att de som spelar där tappar i kvalité eftersom den är påtagligt mycket sämre än Holländska, Turkiska, Franska eller Spanska".

Det är liksom tyst. Ända tills Olof Lundh fällde en liten kommentar som skingrade dimmorna i vansinnets dal. Olof Lundh menade på i fotbollskanalen att Lagerbäcks mentor och kamrat Tommy Söderberg är involverade eftersom i fallet Goiton hade han inte spelat bra i U21 landslaget.

Inte spelat bra i U21 landslaget? Sen när var ungdomsspelare intressanta för LL och hur kan matcher för 3 år sedan väga in i bedömningen nu? Hela idén med ungdomar är just att dom utvecklas. Hur många mer spelare har dömts ut via Söderberg - Lagerbäck connection. Är det så illa att man tittar hellre på äldre U21 resultat än dagsform i bra ligor.

Lars Lagerbäck har tagit oss till två turneringar, inte fyra.. Dom två första tillskriver vi Tommy Söderberg. Tänk om det är så att vi i själva verket är mycket bättre än vad kvalresultaten vill göra gällande? Tänk om det verkligen finns talang i de 20-tal utlandsproffs som vecka in vecka ut levererar bra till mycket bra matchinsatser. Tänk vad som hade kunnat hända om faktiskt dom bästa Svenska fotbollsspelarna från dom bästa ligorna hade fått spela EM och då alla av dom.

Svensk fotboll är på väg in i ett mörker och en ond spiral. De allsvenska platserna blir allt färre i takt med att klubbarna importerar utifrån hej vilt. Samtidigt finns det inget incitament att flytta till Holland eller Frankrike. Om man varit vicekapten och speluppläggare i franska ligans bästa lag i ett par år och ändå inte tar sig längre än bänken för folk har tjatat in en. Varför ska man då chansa? Då är det lättare att bli halvproffs i Danmark. Nära, dom kan språket och man får lite mer betalt än här hemma. En praktsvensk lagomlösning.

Och lagomlösningar kommer aldrig ge oss bra resultat i en turnering.

3 comments:

Anonymous said...

Birro and the bajsbloggers : Käka ut ert hjärta. Det här är huvudet på spiken om jag någonsin sett en. Heder.

Anonymous said...

Äntligen lite klarspråk! Det här kan fan inte hålla på längre. Han måste bort.

SHQ said...

YES!! GATLOPP GATLOPP GATLOPP ! ! !