Saturday, September 09, 2006

Riktig privatisering

Vi sitter ju alla här och dräglar efter en borgelig valseger. Äntligen ska den socialdemokratiska storpotokratin ärnligen få flytta på sig för att kunna släppa fram den av naturlagar stöpta marknadsekonomin och Preludinprivatiseringar.
Dessvärre siktar det borgeliga blocket alldeles för lågt utan har avvikt från den utstakade stigen. Dock ser vi några ljusa tecken inne i framtiden.


Jag tänker då på den lyckade omvandlingarna av Posten till det nu så högeffektiva Postwaffe som har redan noterat "5 confirmed kills" på City mail baser. Det förut så anonyma Trafiksäkerhetsverket är nu så militanta Trafiksekuritat som istället för att bötfälla fartsyndare håller förhör med dom.
Den långsamma, debila och ångestbejakande tunnelbanan kommer under privat regi blivit dyrare men mer spännande att åka. Resenärerna erbjuds nu gratis ansiktsmassage och kotknackning för just dom som inte har pengar och betalat sin biljett. Under krav på högre lönsamhet så har helt enkelt Södersjukhuset bolagiseringsplaner nu uppdaterats. Lobbyverksamhet via media skall även leda till att debatten om dödshjälp kommer igång igen för att hålla sängarna kalla och kostnaderna nere.

På förlossningen så ska de barnmorskorna ersättas av konverterade pantomater för ölburkar som ska handlägga förlossningen. Allt under parollen "push to flush". Stockholm Stad planerar vidare att sälja av lapplisornas verksamhet till ett anonymt IT bolag. Parkeringsvakterna övergår således till att bli tredubbelt så effektiva genom att bötfälla bilar med hjälp av streckkodsläsare som kan läsa sin nummerskylt på 100m. Därefter skickas p-boten till syndarens mobiltelefon. Tjänsten rubriceras som WAP-Lisor. Ingen privatisering värd namnet kan klara sig utan en tysk som köper upp och här är inget undantag. Kronofogden, som då har fått konkurrenter i form av unga korthåriga män som tilltalar varandra med efternamn, har blott kvar sitt brandname men mergar snabbt med Systembolaget som sitter i samma sits. Det tyska bolaget Konk ünd Schponk bildas.

Dessvärre går denna teknoekonomiska revolutionen alldeles för långsamt och i praktsvensk ankdammsfart. Jag kan till min förvåning notera att de som själva beslutat om en rad privatiseringar, nämligen Riksdagen, själv inte har föregått med gott exempel. Därför: Svenska Riksdagen AB.

Enorma summor kan dras in om åhörarläktarna byggs ut kraftigt och att besökarna mot högt inträde kan bevittna en lite mer marknadsmässig debatt och modern debatt. Självklart skall det hela direktsändas i den anrika statstelevisionen som ett konkurrerande, socialrealistiskt alternativ till det slapphetsbejakande "Gladiatorerna". De värsta scenerna säljs till Kanal 5 eller TV3 nyheterna.

En retoraktiv fakturering till de tre baltstaterna för hanteringen och returneringen av alla bortsprungna balter skulle väl kunna stimulera statsskulden för att inte tala om de pengar man skulle kunna tjäna på att sälja Lappland till lapparna och sedan leasa ut Polisen AB och det börsnoterade Försvaret.

Utrikespolitiken skall självklart "Outsourcas" och läggas på entreprenad. Bolaget PolPower skall helt enkelt hålla seminarier och workshops för nyblivna stater om marknadsekonomins fördelar och "Swedish Know How". Ett återupplivat Albanien skulle exemplevis kunna lära sig hur man kringgår jobbiga exportbestämmelser för vapen till svartlistade länder samtidigt som man mäklar fred i ett annat land eller varför inte hur man i en öppen och frihetlig demokrati snyggt försätter en etisk grupp, vi tar några ur mängden på måfå..hmm säg kurder, i husarrest i månader utan grunder. Dotterbolaget Svenska Freds AB kan lära ut hur man kan sabba konkurrerande budgivares rykte.

Men med Riksdagen privatiserad så tar vi även kommunerna.
Med befintliga bredbands motorvägar så skall olika kommuner kopplas upp och invånarna skall erbjudas frivilligt tvångsdeltagande i en ny E-auktion där du mot högst budgivning kan ropa in den kommunalpolitik som passar just dig.

För att vi helt och hållet inte skall tappa kontakten med våra planekonomiska folkhemsrötter så måste det ju finnas ett par förlorare. I programmet "Vem vill bli proletär" så skalar Bengt Magnusson av dig dina tillgångar.

Allt detta kan bli möjligt om du gör det du ska den 15:e.
"Då är vi fria, då är vi borgeliga"
Johan Schtaal Von Holstein.

3 comments:

Anonymous said...

hahaha..den var bra. var får du allt i från?

SHQ said...

Hjärnan. Tackar.

Anonymous said...

duktigt, ta en e-information.se