Thursday, January 17, 2008

70 talets tuffaste krull !

Året är 1997 och Newcastle dundrar fram. Bränslet heter revanchlust och taktiken det mes offensiva inom Europeisk elitfotboll. Shearer, Ferdinand, Beardsly, Ginola, Asprilla. The list goes on.7-0 slutade det och matchen var, trots sin ensidighet, riktigt riktigt bra. På bänken satt dock Keegan och såg rent deppig ut, matt, åldrar och apatisk. Inom 48 timmar hade han sagt upp sig som manager.

Ett elakt rykte cirkulerade att han blev utpressad att sluta av en reporter som hotade att läcka ut en story om att Kevin Keegan, nationalhjälten, Geordien, kultfiguren och den sista utopikern inom fotbollen, skulle ha ertappats i en bil efter en motorväg med en mindreårig pojke redo med sjömanskostym att leka Kalle Anka.

Nej, det stämmer faktiskt. Ryktet FANNS och jag tror inte mycket på det men det är den rimligaste förklaringen varför man släpper sitt livsverk när man har häng på både ligaguld och Europaspel.



Jag minns inte hur hans officiella förklaring löd men den kändes som en produkt av en talskrivare och ingen - inte ens Keegan själv - trodde på den.Om det var en mystisk exit så är hans entrance och tillika återkomst till Newcastle United FC ännu mer märklig....och mycket modig. Fotbollen har utvecklats på 11 år och det faktum att Keegans lag med landslaget inräknat har varit kroniskt usla på att spela utan boll. England - Portugal under EM 2000 tjänar som ett tveklöst bevis för den bristen.

Men nu är han alltså tillbaka.
Kevin Keegan. Mannen. Myten. Mystiken

4 comments:

Anonymous said...

vem är mest perversast? engelsmännen och deras runnade sexualitet eller du som slänger upp bilder på KK i bara filsen. snacka om kalsongryck.

Anonymous said...

Herregud vilken bild du har fått tag på. Det är ju fan lite dimmiga- -bergens-gorillor" varning på den där.

Anonymous said...

Hhehe..visst är den bra. Kan du tänka dig hur jobbigt det måste varit i Londons tunnelbana i rusningstrafik och 1000 sådana där frisyrer?

adde said...

trevlig frisyr:)