Friday, January 18, 2008

Rami till Bajen i helvete heller del 2

Jag är Hammarbyare. Det vet nästan alla och vet du inte det så Allah Achbar och dra åt helvete.
Är du inte Hammarbyare så kan du ju läsa den här texten och det är Allah Achbar och dra åt helvete här med som gäller.

I stort sett har alla Hammarbyare just nu en uppfattning om sin klubbs uppträdande under den mest kritiska silly season man stått inför på grund av att klubben, i motsas till detta, inte gjort några nyförvärv av paritet med befintliga spelare.

Varför? Jo, min uppfattning är långt mer cynisk.

Jag skrev tidigare på bloggen att Rami Shaaban inte kommer skriva på för Bajen och tänk att det tror jag fortfarande. Rami är ett hundben som man slängt ut för att hålla fansen lugna. Visst har man en genuin vilja att få Rami Shabaan till Bajen men vet även värdet av att få bort pressen från fans och massmedia genom att förhandla med tunga namn. Under sex år har Bajen sålt spelare för mångmiljonbelopp men detta har inte resulterat i någon större transferbudget. Men det kan göra det samma för inkomster ifrån transfers har aldrig påverkat någon transferbudget för det finns och har aldrig funnits någon. Lasse Eriksson säger "Man behöver väl inte vara Einstein
för att räkna ut att om vi säljer en spelare så blir det lättare ekonomiskt att värva en annan" men jag tror att Lasse säger så från höften för han vet egentligen ingenting eftersom kommunikationen från Äpplet verkar ligga på nästan samma nivå som den mot massmedia :


No comments.
Att klubben kommunicerar dåligt med tränaren vet vi genom Linderoths enda utspel mot föreningen under sin tid. Det var enda gången som jag såg Anders Linderoth irriterad på någon under våra 20-talet möten . . .

Så det spelar nog ingen roll om Pålle säljs eller inte. Hammarbys filosofi vid inköp är...
Ja hur är den egentligen?

Under Anders Linderoth tid fanns det en proaktiv rörelse som gärna tog hem ungdomar från utlandet för en vidareutbildning och renovering.
Österlund, Runström och Pablo etc...Gick inte det så hade man balls nog att gå på de talanger som var stora : Man hade en dialog om Källström och man var snabbt ute på Petter. Det resulterade i att Bajen under Linderoths period hade inte mindre än sju spelare i U19 och U21 lagen.

Men det här är borta nu och jag börjar undra om det inte är så att Tony Gustavsson vet vilka luckor som behövs fyllas i men inte en susning om vilka spelare som finns därute på grund av dålig spelarkoll. Det är ingen slump att han sajnade Emil från Degerfors och ville ha mer därifrån (hemska tanke). och det är ingen slump att han helt enkelt inte har något "nätverk" för att använda ett modernt ord. Han är ny i stan och i gamet.

Det kombinerat med att han arbetar för en klubb vars ledning som nästan skryter med att vi inte har professionella scouter gör att vi sitter där vi sitter och det hela är en ond cirkel som utarmar klubbens humankapital år efter år och det hela kan ta ända med förskräckelse. För kanske är det ändå mer scouter Bajen behöver först.

Man kan inte vara bakom flötet om man kastat bort hela spöt.

4 comments:

Anonymous said...

Här vill man läsa om fotboll så skriver du om bajen. Sen ska du inte be mig dra åt helvete..sveper dig på nästa träning.

Anonymous said...

Sååå ja, ta lugn nu. Hjärtattacken ligger nära till. Du får emaila Tonys nummer, behöver dega in avgiften.

Anonymous said...

Äsch, hav förtröstan. Rami blir bajare. Sen om det hjlper är en helt annan sak.

Anonymous said...

Sådärja.
/M