Friday, January 25, 2008

Samhället, snuten och klubbarna

Politiker har inte mycket över för fotboll. Folkets största nöje har aldrig legat högt upp på listorna utan ses som något lägre än arbetarklassteater. Inga bidrag, ingenting.
Därför är det inte förvånande att man vill att klubbarna ska betala det polisiära åtgärdspaket som derby och stormatcher kräver för att garantera folk säkerhet.


Det har blivit klubbarnas problem att hålla säkerheten och kollen. Vad man egentligen säger är att fotboll, dess arenor, områden runt omkring och även stadens gator vid matchdagar är inte längre polisens problem. Deras ansvar, uppdrag att skydda samhället och det helt gratis ska tydligen upphöra.

Vad man egentligen säger är att fotbollen och dess värld inte längre är en del av samhället. Jag har själv alltid sett fotbollen som en utopisk alternativtillvaro med sitt eget språk, kost, dryck och andra egenheter men det är fortfarande en del av samhället. Klubbarna har samma chans att jaga dessa kräk som bankerna har att jaga sina rånare. Men allt detta ska inte vara så här. Försöker folk storma planen ska polisen hindra det och skattebetalarna betalar notan. Så ska det vara och alla andra sätt är fel.

Det som oroar mig är att nu när man fått korn på klubbarnas interna problem som rötägg, stenkastare och kravallsugna småglin så har plötsligt politikerna blivit väldigt
Intresserade av fotboll. Man vill själva att klubbarna ska porta fansen vid matchdagar vilket är en vacker tanke iofs men svårt att genomföra. Så tillvida vi inte fortsätter att smygkränka integritet och frihet. Så tillvida klubbarna investerar pengar i att installera bevakning vid matchdagar med kameror, listor med namn och bild och stövelförsedda matchvärdar.
Either way är fötbollen fucked....
För att inte prata om samhället...

4 comments:

Anonymous said...

det börjar dra ihop sig..ja, alltså här är det läge för kärnvapen. Allt annat är myggspray. Kalsongryck..wosh..

Anonymous said...

riktigt så mörkt och hemskt är det väl inte. du överdriver så men annars håller teorin hela vägen. bra skrivet

Anonymous said...

Bra skrivet och mörkret kommer nog mera från SvFF

-"Bajen måste ta sitt ansvar. Dryga böter och avstängda sektioner är att rekommender. Dessutom kanske vi inte ger någon domare tillstånd att döma på Söderstadion pga de krigsliknande scener vilka har utspelat sig där och påminner om Gazaremsan och valet i Kenya". (Sagt av en SvFF-pamp utan eget mandat att straffa en förening...)

Anonymous said...

SvFF är aik.