Sunday, January 27, 2008

Marcus Bergsäker

I år det ett sådant där år igen. Det Svenska landslaget ska åka i väg för att åka ur i en turnering och det man hoppas på och den eviga frågan är:

Kommer vi få en eller ett par bra matcher med bra spel och mycket mål som den mot Bulgarien och Italien 2004?

Kanske, jag tror det och jag tror att en ingrediens i den djävla soppa som Lagerbäck lyckas laga till - i slutspelet när all press från kval och gruppspel mer eller mindre verkar beordras bort - kan heta Marcus Berg.

Det finns något djävlar anamma och distinkt i pojkvaskerns framträdande, avslut ..ja hela han. Han är mogen och närvarande på ett sätt som inte är typiskt för landslagsmän. Landslagsmän som talar i TV brukar ofta vara så där lite frånvarande när dom läser upp sina förberedda kommentarer och svar på någon dialekt söderöver. Inte mycket men lite frånvarande

"jaae...vi har ju spelat bra sista tiden å dåeee blir det ju resultat"

Härlig stämning i omklädningsrummet, bra spel och ett lag som kämpar.

Ni kan tomgången.

Marcus Berg verkar tänka och uppträda i andra banor. Egentligen är han inte mycket mer än en lång yngling med godkänd teknik. Inga särskilda fysiska attribut som lyser igenom så där tydligt. Det är därför han aldrig blev traditionellt scoutad tidigare och gick som ungdomsproffs och det är därför Groningen gjorde en rejäl analys av Marcus när de väl fått höra om tonåringen som gjorde mål på kul på allsvenska lag. Det var Groningen av alla klubbar som hade nerver nog att lägga det feta budet, delade ut tröja nummer nio och gav en plats i förstaelvan.

Dom hade....nej, dom måste ha sett hans mentala egenskaper och jag hoppas Lagerbäck gjort det. Här har vi nämligen det rätta svaret på alla frågor om hur mycket knäck som ska slabba igen avloppen efter den obligatoriska nedskitningen i Sommar när dom felaktiga svaren i formen av en Zlatan med förbannelse och en från pensionen återvändande Henrik Larsson inte kan göra mål.

Synd bara att han är ung och spelar i Holland. Om Berg snart flyttar till Danmark när han är 30+ så kommer han vara med i landslaget.

Det kommer Lagerbäck vara med.
Det kan du, djävlar i min lilla låda, vara fullkomligt lugn över.

5 comments:

Anonymous said...

men tror du verkligen det? Kommer han verkligen äga i landslaget? vad gör dig så säker på den saken om man får fråga? bra text bro.

Anonymous said...

Bra. Berg kanske inte kommer att dominera i landslaget, men han kan göra något som de andra stjärnorna inte visat upp i nån större utsträckning i landslagssammanhang. Det kallas "mål".

Anonymous said...

jaha..du bad mig skriva här stefan...ah nu ser jag..någon som försöker driva med mitt öknamn antar jag haha...hej fyllan.

Anonymous said...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=737778
där fick du lite gott å suga på.swosh..kalsongryck..hur känns det att stå med brallorna nere inför internetsvärje..hah. sverige ska det vara. lägg ned bloggen.

Anonymous said...

Pungen...måste vara Marcus lol...kul att höra av alla btw. Kul att ni skriver.