Wednesday, April 30, 2008

Barca goes Britney


Om Bajen hade depression under senare delen av 90-talet så var det inget mot vad Barcelona blev drabbat av. Diagnosen här påminner mer om "neurotomaniska mekanismer vars utlösande faktor är substansiellt missbruk". Allt det där kan ni som läst min tre delade tegelsten "Man måste vara galen för att bada i Themsen" Barca köpte storstjärnor helt hejdlöst utan smak och omdöme. Man smackade i sig den ena spelare utan den andra men inget hände. Barca pundade helt enkelt. Men sen kom Frankie boy och fick ordning på alltihopa.

Det som nu håller på att hända i Barca är inget annat än en gammal hederlig relaps. Man ska ha klart för sig att spela Semi I CL med tre av världens bästa spelare i truppen är mil i från att hafsa runt i mitten av tabellen utan mål och mening

Men det är så här det börjar...

För precis som ett riktigt återfall som alla missbrukare med tillräckligt mycket hår på bröstet har så ändrar man på något lite i den så hårt uppbygda tillvaron av sunt bruk. Livet måste ha varit så bra för Frank och pojkarna i Barca att det blev outhärdligt. Man måste köpa mer. Så det blev Thierry Henry och ett par andra spelare som klubben absolut inte behövde. Just vad det gäller offensiva spelare är deras trupp det mest hysteriska jag sett. Bara i Forwards/Mezzopunta positionen spelar tre av världens bästa på den positionen och tre av världens största talanger.

Så va fan skulle ni ändra det vinnande laget för? Det hela påminner inte så lite om när Keegan ledde PL med 12 pinnar och Magpies var top of the fookin world och man tjackade loss Asprilla... när man redan hade en offensiv som uppenbarligen dög.

Nu kommer en ny tränare som får en ny budget, en kille som ska lösa det här problemet, införa sina egna tankar. Och det är just det som är problemet. Att det inte finns.
Barca behöver inte "lösas". Man behöver bara ta Thierry och hans spärrbalongsego i hand till flygplatsen och plocka fram redan spelade matcher från förra och förrförra säsongen.
Resten är bara hjärnspöken och av tvångstankar framkallad luft och negativa spiraler.

Problemet med Barca, dess spelare och mentala bekymmer är att just i detta segment får hjärnspökena form och färg. När en vanlig nobody är sjukskriven med mentala orsaker så förskrivs det medicin och den personen tenderar att fade out ganska snabbt. Man drar sig tillbaka och koncentrerar sig på sin läkeprocess.

I Barca eller varför inte Britney Spears case finns det utöver en personlighet en extra gestalt i scenariot. Den offentliga. Denna kan, med all sin intensitet och krav på prestation göra hela bekymmret värre, få det att expandera. Spelare läser vad media tycker om dom. Tro inget annat.

Just med tanke på att den svenska sportjournalistiska kåren är Europas sämsta (Sverige får inte ens vara med när ESM ska utse månadens lag) och där ord och ämnesval tycks ha spårat in på ämnet "Kris" med samma delikata finess och repetition som en patient med Downs Syndrome slår ihjäl sin frukost med sleven så ska nog B
arca vara tacksamma att dom inte kommer från Sverige.

1 comment:

Resiliente said...

Grattis till ditt nya jobb. Jag hoppas att allt kommer att bli bättre för er båda. Stor kram