Monday, March 31, 2008

Motorsågarmaskot

Suck. Det är Onsdag och utanför ligger snön tjock som en bengaldimma och Allsvenskan känns väldigt långt borta. Hmm, det får bli något från utlandet igen.

När jag var yngre älskade jag fotbollsspel på PCn och det som gällde från 1994 till 1997 var "Sensible Soccer" där man kunde ändra hejvilt i namn och jag skrev in laget från Oregon : Portland Timbers som trots sin frånvaro i det moderna MLS har en fin historik och levererade två spelare itill den Amerikanska trupp som åkte till Italien där den ene var den tacklingstokige Jimmy Banks.


Jag vet inte varför men jag tog ett lag som ingen hört talats om och lekte som ett lyckligt barn när jag tog min an United, Gnaget, Juve och andra löss. Lite undrade jag om det här laget och vilka dom egentligen är och i veckan kom jag av en slump över lite information om laget. Jag har inte letat direkt kan tilläggas men det jag hittade var guld. En ådra tjockare än Ravellis ven i pannan.


Det visade sig att Portland Timbers håller sig med den absolut hårdaste och galnaste mascoten jag hört talats om.
Timber Jim!
Som drar in en tjock trästock inför varje hemma match och sågar upp hela skiten med en motorsåg samtidigt som han tauntar motståndare och driver upp stämmningen bland de egna.


Men fy fan vilken djävla fullblodshjälte!

Om man sedan 1977 har sågat av en tjock kubbe från stocken varje gång Portland gjort mål så måste man vara galen.

Ja menar inte så där underhållande galen

UTAN GALEN PÅ RIKTIGT!

Man kan få det intrycket men man ska komma ihåg två saker att när man väl upprättat en personakt på den här tjommen och läst lite så verkar han mer vara en sådan där nordstats mysfarbror med skägg. Ni vet som den där gubben som lever med sina Grizzlys i total harmoni. Det andra är att Amerikansk Fotboll har en lång och fin tradtion av bizarra och utflippade maskots. Rekordet togs av New York Cosmos maskot som satte i gång och börja urinera på mittfältaren Stanley Startzell.

Jim's paradnummer som maskot :

* Klättrar upp på läktartaket och piskar upp massorna.
* Repellar ned från taket med en tandlöst men tillika gående motorsåg i handen.
* Leder allsång med klacken i "You are my sunshine" för att hedra sin bortgångne dotter.
* Drar upp sin motorsåg och gasar på för att piska upp stämmningen när det går dåligt och då svarar fansen med sitt Timberrrrr. Med "Rrr" som att låta som just en motorsåg.

Vid ett tillfälle hetsade han upp ett gäng Kanadeniska bortafans och blev nedslagen med en ISPÅSE och utkastad. Nu har han dock lagt av och från Mount Narcissus fäller man en tår för en kille som tydligen inte missat en match.

Ställ gärna honom mot våran "Tomten" i jämförelse eller varför inte hans spex mot Norras Fyrverkerifjärtande. Bleknar. Lägg nästa träningsläger i Portland och ta med Tifogruppen på kurs.

NYC Mascot som pissar :;
http://www.popmatters.com/books/reviews/o/once-in-a-lifetime-2006.shtml
Timber Jim
http://www.soccercityusa.com/timberjim/

3 comments:

SHQ said...

Det var alltså Onsdag när jag skrev det här. Helgen kom emellan.

Anonymous said...

Tänk vad tomten skulle kunna göra med en motorsåg.

Unknown said...

Kolla Timbers Army nu 2011-2015 med Jims efterträdare Timber Joey, speciellt när det drar ihop sig till hatmatch mot Shitle Flounders, ursäkta, jag menar Seattle Sounders. Jävla pack!