Wednesday, September 02, 2009

Impossible? Inevitable

Det var ren logik eller som en naturlag. Man kan inte träna ett lag om det bara förlorar, om det dessutom förlorar hemma hela tiden kan man inte träna det laget och svårare än så var det inte.

Själv blir jag duktigt trött på alla som spekulerat i framtida problem som mest stavas till "Om vi sparkar Tony så blir det bara värre och då blir vi lika struliga som aporna". Framtida problem när vi har en större fisk att steka i nuet? Kunde, borde, vore och annan konventionalis kan ni glömma. Ibland är det bättre att fatta ett felaktigt beslut än att inte fatta något alls. Det har vi gjort nu.

Blir vi? Det är som att säga att vi själva klarar av interna problem bättre än dom där loppätna överklasspälsarna från andra sidan drickat. Att vi är lika oeniga som dom. Bollox.


Vi har sparkat en tränare och här ska fan inte bli något strul, internkäbbel, falanger och avhoppare som trottar ut på någon säker blog. Låt medierna få uppsfinna sin beskärda del av problem. Låt människoätarna inom kvällspressen få sin skålpund kött.
Själva har vi en uppgift att lösa. Ge Thom och laget allt det stöd dom behöver.

Micke Andersson besparade oss ett nytt fackeltåg för dit hade det kommit om Tony fått sitta kvar allt för länge vid rodret med kursen spikad på isberget superettan. Kan Thom inte få oss ur kurs får ingen skugga falla på honom. Han kanske får sitta kvar och få en "fair crack of the whip" i superettan. Iskallare än en isberg, jag vet, men vad har vi då att välja på om vi nu ska ojja framtid. Hade någon velat se Tony kvar där hos oss efter att kapsejsat skutan bajen? Hur lätt kan vi då få en tränare som ställer upp? Vilken plånbok har vi då?¨

Nu är vi som sagt inte där. Kan Thom som tränare rädda oss kvar? Ja, jag tror det och snart ska jag förklara varför. Jag ska skriva vad jag minns om tiden när jag plåtade Bajen och Thom var assisterande. Mest tror jag han kan få oss och laget att le igen. Få tillbaka lite av stämmningen.

No comments: