Friday, April 11, 2008

0-2 Mot Gais.


0-2 mot GAIS.

Visst skulle vi ha straff. Visst skulle Charlie äntligen få göra ett mål till och topp formen. Visst visst visst.

Men det jag inte begriper faller tillbaka på det jag skrev tidigare. Oavsett om Zengin varit dålig på planen eller utanför den så är han väl rimligare en bättre spelare än Castro-Tello. Nå är det så att Pålle som ändå gjorde mål sist är väldigt mycket bättre spelare än Söderberg?

Rotationssystem kan vara nomenklatura för breda lag som Chelsea, Barca och Milan där lagledaren får disha ut speltid som om det vore hårt allokerat metadon på en klinik.

Att vi skulle fått straff, att Rami kanske skulle ha tagit den första bollen allt sådant är lite irriterande men egentligen ingen fara. För man som spelare göra två saker här ; Man kan bli förbannad eller man kan lära sig något. Att man sen inte direkt kan få tillfälle att applicera det som man lärt sig kan hämma en spelares att med sin potential förvalta dessa slutsatser. En annan aspekt är att det kan bli lite svårare att drilla in sin taktik i laget om spelarna inte lär hitta varandra under realistiska förhållanden i synnerhet för Tony vars taktiska budskap inte alltid verkar framstå som varken tydligt eller subtilt.

Rotationsssytem hämmar utveckling lite. I synnerhet som vi har ett gäng spelare som är unga och måste få det där tillfället för att kunna applicera det dom lärt sig i praktiken. Det som verkligen kan vara farligt nu är att flytta på Charlie eftersom hans hjärna verkligen tycks jobba hela tiden och snart kommer att få det lättare och lättare att helt lösa den där mentala muskelknut som hämmade honom förra året.

1 comment:

Anonymous said...

ap-rami måste väl ändå vara den sämsta värvningen i år?