Sunday, April 13, 2008

Polisen's nya beskyddar verksamhet.

Hammarby Ekonomi. Lodrätt 7 bokstäver.

P
R
O
B
L
E
M

Derbyt stundar men låt oss titta på det som händer utanför arenan. Läsarna får ursäkta tjatet hela tiden men Bajen kan vara på väg in i en ny kris och depression. Kappa vill ha 28 miljoner för lite tyg eller den tunga faktura på Rami som det krävdes Hoa-Hoa för att lyfta och läggas inkorgen. Det kan nog på sikt lösa sig men det som verkligen oroar och stör är Politikernas paradigmskifte när det gäller polisbevakning. Det ska nämligen gå på 700 lakan att som ska degas till polisen för att vi ska kunna spela en "högriskmatch". Vad högriskmatch är för något bestäms av polisen.

Politiker inte ha mycket över för fotboll. Folkets största nöje har aldrig legat högt upp på listorna utan ses som något lägre än arbetarklassteater. Lite eller inga bidrag, ingenting.Därför är det inte förvånande att man pressar lite till och beslutar sig att klubbarna ska betala det polisiära åtgärdspaket som derby och stormatcher kräver för att garantera folk säkerhet. Detta förutsatt att klubbens form är ett aktiebolag.
Utvecklingen är alltså att kollen och säkerhetens ansvar ligger på klubben. Vad man egentligen säger är att fotboll, dess arenor, områden runt omkring och även stadens gator vid matchdagar är inte längre polisens problem. Deras ansvar, uppdrag att skydda samhället och det helt gratis ska tydligen upphöra. Stockholmsklubbarnas tre bossar sammanfattade det bäst i en debattartikel när man pekar på att klubbarna har samma chans, förutsättningar och ansvar som om banker skulle åläggas att rota rätt på bankrånare.
Vad politikerna egentligen säger med denna politik är att fotbollen och dess värld inte längre är en del av samhället. Det må så va. Jag har själv alltid sett fotbollen som en utopisk alternativtillvaro med sitt eget språk, kost, dryck och andra egenheter men det är fortfarande en del av samhället. Klubbarna har samma chans att jaga dessa kräk som bankerna har att jaga sina rånare. Men allt detta ska inte vara så här. Försöker folk storma planen ska polisen hindra det och skattebetalarna betalar notan.

Så måste det ju bli för alla andra liknelser och pilotfall skulle aldrig gå att genomföra. .
Det som oroar mig är att nu när man fått korn på klubbarnas interna problem som rötägg, stenkastare och kravallsugna småglin så har plötsligt politikerna blivit väldigtIntresserade av fotboll. Man vill själva att klubbarna ska porta fansen vid matchdagar vilket är en vacker tanke iofs men svårt att genomföra. Såtillvida vi inte fortsätter att smygkränka integritet och frihet. Såtillvida klubbarna investerar pengar i att installera bevakning vid matchdagar med kameror, listor med namn och bild och stövelförsedda matchvärdar.

Med denna utveckling är fotbollen helt fucked up....
För att inte prata om samhället...

5 comments:

Anonymous said...

fan vad du ligger i. vad har hänt? 2-1 till gnaget på måndag, Zengin utvisad

Anonymous said...

Oj mycket Bajen att kommentera. Bojkotten hmm ja hoppas att det leder nån stans men troligtvis inte SvFF skiter väl fullständigt i den, hoppas nu bara att Bajen har tillräckligt med kulor att inte ha några vakter på bortaläktaren i hemma mötet mot GAIS.

SHQ said...

Hej Fyllan. Hey Gymer. Kul att du kommenterar dude och jag håller med det du skriver. Vad säger du om Lördagen den tredje maj typ 1600 för den där middagen vi pratade om. Inget sofistikerat. Lite husmanskost, pilsner och en argentinsk förrätt. Kan det vara något? Mejla mig.

Anonymous said...

ja men vad tror ni då? hur mycket kommer ni få smörj med? oavgjort ligger väl närmast iofs men hjärtat säger 3-0

SHQ said...

Oavgjort verkar det mest realistiska. Gnaget har fortfarande svårt att göra mål så jag säger 1-1. Zengin utvisad indeed