Wednesday, April 09, 2008

Diss iss söderstadjån





Man blir så duktigt uttråkad när man får se sådant här. Alla har sitt eget bajen och den här bildfixaren gillar tydligen Liverpool. Eller tror att texten som står ovan trappnedgången till Anfield "This is Anfield" skrämmer.
Det är länge sedan man var rädd för Liverpool men ändå så är bilden så typisk för hur andefattig och impotent svensk supporterkultur kan vara. Bara för att vi är uppväxta med tipsextra kan vi aldrig få samma stämning som där.
Vi kan nämligen bättre. Jag var hemma på permis från England och tog mig med två kompisar från London som bara stod och gapade inför uppladdningen och tifot mellan Bajen - Aporna Augusti 2001.
Det enda dom kunde gnälla om var att vi hade lånat en massa utländska melodier.
Just Bajen av alla föreningar har en sjuhelvetes förmåga att odla på sin särart eller "value add" som man säger på biz språk, förmågan att fokusera på det som är bra och unikt och urskilja sig från dom andra småklubbarna här i stan.
Sin förmåga att urskilja sig från mängden. Detta torde vara viktigt eftersom vi år ut och år in. Från läktare till kafferum på jobbet faktiskt vill övertyga om att vi är bättre än dom andra. Om vi inte kan fokusera på vad som gör oss bättre och lyfta fram det hur ska vi då kunna hålla våra huvuden upp i sant självförtroende. Om vi inte är övertygade själva hur ska vi låta övertygande?
När det gäller det som är bättre så gäller det allt och inte bara spelet på planet. Fotboll har en tendens att bli så mycket mer än bara fotboll och så ska det vara. Fotboll är en alternativ tillvaro. En separat värld som en del besöker, en del bor i. Då behövs det Anthems, tifpon och dekorationer av regional särart. This is Söderstadion. Mmm. Fint gulligt. Se till att låna Rolf Ekeus och spela in när han läser upp det, gör en mp3 fil som uppspelas när varje spelare passerar i tunneln. Motståndarna kommer säkert bli rädda.
Så frågan återstår: När ska vi sluta importera och rippa massa utländskt trams som inte passar här? Att spela Kenta inför avspark är ett steg i rätt riktining.

1 comment:

SHQ said...

.. och ska vi ha en skylt ska där stå ett meddelande som både borta och hemmalaget kan begripa.

NI KAN BÖRJA SPRINGA: