Monday, April 14, 2008

Våga annat än 4-4-2



Vill ni veta laguppställningar och resultat så kan jag nog publicera sådant men varför? Det finns ju redan 10 hemsidor inom pressen som gör det. Näe, jag är nog mer intresserad av att titta på hur vi skulle kunna spela. Förutom Roffe Z's 4-3-3 under en period har Bajen använt sig av 4-4-2 i inte mindre än trehundraåttio år.

Jag tycker vi inte för ut max av spelarna i sådan formation. Det här vill jag se och jag ska strax förklara varför
-

Hammarby 4-2-3-1


Charlie Davies
-
Haris Laithinen - Petter Andersson - Erkan Zengin
-
Lolo Chanko - Mickel Jensen
-
Dadomo - Christian Traoré - José Monteiro - David Johansson
-
Rami
--

I denna formation får vi ut mest av Petter som på sista tiden uppvisat förmågan att kunna smeka iväg Bergkampare genom motståndarnas backlinje. Zengin och Haris lägger mer press på deras backlinje och kommer högre upp i banan för sitt skjutande och dribblande. Charlies talang kan här helt optimeras och få bra understöd. Notera att när man behöver spela defensivt backar mittfältarna lite, man ligger kvar på kontring och vips kommer motståndarna få problem med hans snabbhet. Defensiven styrs Lolo som fördelar spel medans Micke Jensen "maler ihop" sig med Lolo och bidrar med sitt sedvanliga positionsspel, visa sig för backlinjen, stängande av passningsvägar etc. Ajöss med Sulan.
Sorry, men lojalitet och att bara spela godkänd till ok räcker inte för att få vara med och det räcker absolut inte för att vara kapten.

3 comments:

Anonymous said...

En inte alls dum idé! Vore väldigt intressant att testa åtminstone i 2-3 matcher. Tyvärr har ju Tony inte mandat att bestämma spelsystem själv. Det är spikat av sportrådet så det måste till en massa beslut och grejer på högre ort innan han får testa något sådant. synd.

Unknown said...

Bra tanke. Stärker defensiven och ger mer utrymme för de kreativa att laborera med anfallsspelet. Paulinho adjöken!

SHQ said...

Kul att få lite medhåll. Jag tycker inte förslaget är alltför utopiskt. Vi kommer nog få det lättare att "styra" spelet med denna formation än nuvarande plotter